друкувати


Запрошуємо долучитися до обговорення проекту Концепції розвитку фермерських господарств та кооперації

4 серпня 2017, 16:59

Мінагрополітики розроблено проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018—2020 роки» та передано на громадське обговорення. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Метою концепції є удосконалення державної аграрної політики, фінансового та інформаційного забезпечення і державної підтримки фермерських господарств.

Зокрема пропонується забезпечити підтримку фермерських господарств і сільськогосподарської кооперації, стимулювати нарощування обсягів сільськогосподарської продукції з високою доданою вартістю (створення, оновлення та модернізація виробничих і переробних потужностей, залучення інноваційних продуктів та технологій) фермерськими господарствами та створити сприятливі умови для залучення молоді до ведення фермерського господарства.

У результаті реалізації Концепції планується:

Реалізація Концепції здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України та місцевих бюджетів, інших джерел, передбачених законодавством. Фінансування Концепції передбачається здійснювати за рахунок коштів державного бюджету в межах бюджетних призначень Мінагрополітики на відповідний рік в обсязі 1 млрд грн щорічно, міжнародної технічної допомоги та інших джерел, передбачених законодавством.

Зауваження та пропозиції до проекту Концепції просимо надсилати на електронну адресу: svitlana.pavlenko@minagro.gov.ua або diana.korotkevych@minagro.gov.ua 

Тел.: 278 - 56 – 10 — Світлана Павленко