друкувати


Суд заарештував частину статутного капіталу найбільшого в Україні портового оператора

4 серпня 2017, 13:31

Апеляційний суд Києва заарештував частину статутного капіталу "Трансінвестсервіс" (группа терміналів ТІС, Одеська область) у 113 млн грн, яка належить бізнесменові Олексію Федоричеву (один з акціонерів). Про це повідомляє «Новое время. Бизнес».

Як зазначається, 3 серпня колегія Апеляційного суду розглянула скаргу на рішення слідчого судді Солом'янського районного суду Києва від 27 червня, яким було відмовлено в задоволенні клопотання детектива Національного антикорупційного бюро (НАБУ) про арешт майна Федоричева.

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів вирішила скаргу задовольнити, рішення Солом'янського суду скасувати і накласти арешт на частку в статутному капіталі ТІС в розмірі 113,45 млн грн.

Нагадаємо, що НАБУ просить правоохоронців Монако вручити повідомлення про підозру Федоричеву в крадіжці 296 тис. тонн зерна у Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ).

Бізнесмен є власником компаній Fedcominvest Europe Sarl (Монако) і Fedcominvest Monaco Sam (Монако), а також акціонером ТІС-Зерно, ТІС-Міндобрива, ТІС-Руда, ТІС-Контейнерний термінал, Федкомінвест-Україна, ТІС-Вугілля, Трансінвестсервіс, ТІС-14 причал, ТІС-15 причал, АТИС.

НАБУ заявляє, що в 2014 році Федоричев у змові з екс-керівництвом ДПЗКУ організував схему з розкрадання зерна через підконтрольні бізнесменові підприємства. Кінцевим вигодонабувачем цих схем стала компанія Fedcominvest Europe SARL.

В компанії ТІС також дали роз’яснення щодо  цієї ситуації.

З осені минулого року в ЗМІ регулярно з'являються публікації, пов'язані з судовими процесами навколо компанії Fedcominvest Олексія Федоричева. Як обмежувальний захід, суди час від часу накладають заборону на продаж корпоративних часток Олексія Федоричева в ТІС. Це не тягне за собою жодних наслідків для господарської діяльності групи терміналів ТІС, і є суто забезпечувальною судовою мірою. Крім того, вищезгадані судові позови не стосуються мажоритарних власників ТІС. Наші термінали працюють у звичайному режимі та в повному обсязі виконують свої зобов'язання перед клієнтами і контрагентами», — сказано  у офіційному коментарі компанії на сторінці в ФБ.

У прес-службі стівідорної компанії зазначили, що «ТІС не є фігурантом згаданої справи, і не має підстав, щоб його коментувати». «Крім того, ми вважаємо, що коментувати судові процеси до того, як рішення пройде всі інстанції і буде фінальним — передчасно і некоректно», — підсумували там.