друкувати


Україна експортуватиме до Індії більше олії

3 серпня 2017, 18:32

Представники 10 провідних індійських компаній висловили зацікавленість у збільшенні обсягів експорту харчових продуктів до Індії. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, що за 5 місяців поточного року експорт товарів до Канади склав $19,5 млн і зріс на 73,4% (на $8,3 млн) у порівнянні з 5 місяцями 2016 року.

2 серпня відбулася зустріч керівників Держпродспоживслужби напрямків фітосанітарної безпеки та безпечності харчових продуктів з представниками індійської асоціації експортерів олійних культур, у ході якої були обговорені питання експорту до Індії соняшнику та соняшникової олії українського виробництва.

У заході взяли участь представники 10 провідних індійських компаній, які зазначили, що українські харчові продукти мають високу якість. Сторони обговорили процеси державного контролю якості та безпечності харчових продуктів в Україні та особливості експорту до Індії. Вони також висловили зацікавленість у збільшенні обсягів експорту до Індії.

У свою чергу, представники Держпродспоживслужби нагадали, що 33% експорту української соняшникової олії припадає на Індію.