друкувати


Мінагрополітики розробляє інвестиційну платформу для агробізнесу

3 серпня 2017, 16:24

Збільшення обсягів аграрного експорту та його диверсифікація за рахунок переробленої продукції з високою доданою вартістю неможливі без залучення як внутрішніх, так і іноземних інвестицій у сектор. Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

За її словами, Мінагрополітики почало системну роботу щодо просування українського аграрного експорту та одночасного залучення інвестицій в агросектор.

Одним із ключових інструментів розвитку малих та середніх агровиробників в Україні є створення повноцінних виробничо-збутових ланцюгів (value chain model) для ефективного партнерства усіх ключових гравців галузі. Йдеться про ефективну комунікацію між виробниками, переробниками та споживачами, представниками інвестиційних інституцій, банківських установ, кредитних спілок тощо», — підкреслила Трофімцева.

Вона додала, що вже розпочато роботу щодо створення відкритої платформи для прямої комунікації всіх ключових гравців українського агробізнесу та учасників фінансового ринку.

Така робоча платформа дозволить представникам українського бізнесу й експортерам аграрної продукції отримати безкоштовний професійний супровід фінансових інституцій та грантових фондів щодо наявних інвестиційних проектів. Окрім того, такий майданчик буде використано для освітньої діяльності щодо технологічних та бізнес-процесів в АПК України, а також щодо професійної підготовки інвестиційних та бізнес-проектів.

З метою створення цієї відкритої платформи розробляється електронний ресурс, який буде розміщено на сайті Мінагрополітики, Державної інвестиційної агенції, Незалежної асоціації банків України та інвестиційних сайтах-партнерах.

Паралельно ведеться робота щодо створення друкованого варіанту інвестиційного портфоліо аграрного сектору для інвесторів, передусім, іноземних. Серед інших кроків проекту заплановано проведення навчально-інформаційних заходів для підвищення рівня обізнаності та доступу до фінансування учасників ринку.

Охочі прийняти участь у проекті мають заповнити та надіслати форми інвестиційного запиту. Детальніше за посиланням.