друкувати


Україною укладено 16 угод про вільну торгівлю

2 серпня 2017, 16:44

Бізнесу важливо знати, що Україною укладено 16 угод про вільну торгівлю, які охоплюють 45 країн світу. Про це розповіла заступник міністра економічного розвитку і торгівлі й торговий представник України Наталія Микольська в інтерв’ю «НВ Бізнес».

Наразі тривають активні переговори щодо укладення угод про вільну торгівлю з Туреччиною та Ізраїлем. Також не слід забувати про експорт послуг з України до Канади.

Також бізнесу важливо знати, що Україною укладено 16 угод про вільну торгівлю, які охоплюють 45 країни світу. Так, окрім країн ЄС ми маємо режими вільної торгівлі з Норвегією, Швейцарією, Грузією, Македонією та Чорногорією, а також угода в рамках СНД», — уточнила Микольська.

Крім того, українські експортери окремих видів товарів можуть безмитно ввозити їх до Японії, Туреччини, США, Канади та ЄС у рамках Генералізованої системи преференцій.

Два тижні тому ЄС затвердив надання Україні додаткового безмитного доступу для взуття, мідних та алюмінієвих виробів, рідкокристалічних екранів. Додаткові квоти надано для експорту меду, оброблених томатів, пшениці, вівса, кукурудзи, ячмінної крупи та борошна», — зазначила заступник міністра.

На думку Микольської, важливо, щоб угоди про вільну торгівлю створювали нові можливості для українських експортерів. Тому необхідно забезпечити безмитний доступ якомога більшої кількості сільськогосподарських і промислових товарів на експортні ринки.