друкувати


БПП блокує призначення голів парламентських комітетів

3 серпня 2017, 07:34

Пропрезидентська партія (БПП) гальмує процедуру призначення керівників ряду голів парламентських комітетів. Таку думку висловив  керівник програм практичної політики, експерт Інституту Політичної Освіти Олександр Солонтай в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com.

Нагадаємо, що вже рік у парламенті відсутні голови парламентських  комітетів,  зокрема й аграрного. Більше про роботу аграрного комітету за рік читайте у матеріалі «Аналіз річної роботи аграрного комітету парламенту» .

Блок Петра Порошенка як найбільша фракція, яка представляє інтереси Порошенка у Верховній Раді, не зацікавлена у наведенні ладу в конструкції комітетів. Цей процес зробить парламент більш працездатним і розпочне природні перетягування влади, повноважень, впливу з Банкової, де зараз і приймають всі рішення за ВРУ. У приміщенні парламенту вони їх тільки втілюють у життя. Тому влада не поспішає ні робити парламентську реформу, ні реформувати недоторканність, ні змінювати виборчу систему, ні наводити лад із регламентом ВРУ, ні змінювати закон про комітети, ні, звісно, робити кадрові перестановки всередині самої ВРУ, наводячи лад із комітетами. Тобто, будь-що, що стосується посилення парламенту, не є у кровних інтересах БПП. Вони просто відкладають ці теми на завтра-післязавтра…», — пояснює  він.

На думку експерта, така ситуація збережеться.

Доти, доки можна буде тягнути. Поки партнери по неформальній коаліції — НФ або «Воля народу», наприклад, не поставлять це питання руба», — підсумував Солонтай.