друкувати


Вадатурський пропонує ввести податкові пільги для суднобудівної галузі

31 липня 2017, 19:26

Народні депутати зареєстрували від 17.07.2017 законопроект №6733 «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку із проведенням економічного експерименту щодо державної підтримки суднобудівної промисловості». Про це повідомив народний депутат (БПП) Андрій Вадатурський на своїй сторінці у Facebook.

Ініціаторами законопроекту виступили 10 депутатів. Метою прийняття проекту Закону є створення умов для тимчасового зменшення податкового навантаження на підприємства суднобудівної промисловості, зокрема тих, які суміщають суднобудівну діяльність із іншими видами діяльності та не потрапляють під КВЕД, визначений у законодавстві як єдиний для суднобудівників.

За словами Вадатурського, суднобудування потребує значних часових ресурсів — від проектування та до фактичної збірки судна може минути десятиліття.

Цього разу йдеться про законопроект №6733 — це зміни до Податкового кодексу у частині створення сприятливого податкового середовища вітчизняним суднобудівникам. Ми пропонуємо тимчасово, а саме — до 2028 року, звільнити українських суднобудівників від сплати ПДВ», — написав нардеп на своїй сторінці.

Він зазначає, що законопроектом пропонується скасувати до 2020 року земельний податок, котрий сплачується суднобудівними заводами до місцевих бюджетів.

Така відміна податку не стосуватиметься земель, на котрих розміщено об’єкти непромислового виробництва: офіси, їдальні, об’єкти соціальної інфраструктури тощо», — уточнив Вадатурський.

За його словами, звільнятимуться від сплати ПДВ не тільки підприємства, що кінцево збирають судна, а й ті, котрі виготовляють обладнання, устаткування, двигуни для суден тощо. Крім того, податкові пільги буде надано йі вітчизняним дослідно-конструкторським організаціям, які надають свої послуги суднобудівникам.