друкувати


Розробляється нова редакція закону про ветеринарну медицину

1 серпня 2017, 08:25

Держпродспоживслужба продовжує розробку проекту нової редакції Закону України «Про ветеринарну медицину» з урахуванням вимог європейського законодавства. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Як наголосив перший заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Жук під час засідання робочої комісії, законопроект насамперед повинен врегулювати правовідносини у питаннях здоров’я та благополуччя тварин, приватної ветеринарної практики, обіг ветеринарних препаратів тощо.

На переконання членів груп, вищезазначені питання доцільно об’єднати в одному проекті, що дозволить системно врегулювати усі правовідносини в сфері ветеринарної медицини та забезпечить зручність у частині правозастосування.

Відзначається, що сьогодні вже є низка напрацювань, які можуть бути використаними в розробці проекту Закону, зокрема, законопроекти «Про приватну ветеринарну практику», «Про ветеринарні препарати», «Про внесення змін до Закону України про ветеринарну медицину».

Нині робоча група уже напрацювала структуру нової редакції Закону України «Про ветеринарну медицину» та сформувала склад робочих підгруп із його підготовки. Також прийнято рішення про залучення до процесу розробки та обговорення проекту профільних асоціацій.