друкувати


Кошти на утримання лісів держава не виділятиме — Кулініч

12 березня 2016, 08:45

Потреба в додатковому фінансуванні за бюджетною програмою «Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і захист лісів в лісовому фонді» на 2016 рік становить 422,6 млн грн, адже держава взагалі не передбачила коштів на зазначені цілі. Про це повідомив народний депутат, член Аграрного комітету Верховної Ради Олег Кулініч.

«До мене звернувся керівник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Тараненко. Юрій Миколайович стверджує— фінансування його відомства фактично «на нулі», держава не виділяє коштів на утримання лісів, тому необхідно вносити зміни до Державного бюджету», — повідомив нардеп.

Кулініч погоджується з керівником Лісгоспу Полтавщини, адже втрати держави внаслідок відмови від фінансування лісової галузі можуть в сотні разів перевищити витрати на ведення лісового господарства.

«Не дай Бог нам зіткнутися з лихом у вигляді лісових пожеж, це і астрономічні збитки, і небезпека для життя та здоров’я людей. Не кажучи вже про те, що ліс — це багатство країни, як з економічної, так і з екологічної точки зору. Тобто, держава і в прямому, і в переносному сенсі грає з вогнем», — підкреслив народний депутат.

Для вирішення проблеми Олег Кулініч разом з депутатами від інших фракцій зареєстрували законопроект №4064 «Про внесення змін до додатка №3 до Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік» (щодо фінансування державних підприємств, які належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України).