друкувати


UkrLandFarming не визнає борг перед НІБУЛОН — офіційно

11 березня 2016, 22:29

Агрохолдинг UkrLandFarming не визнає боргу в $ 17,536 млн перед НІБУЛОН, через якого GAFTA оголосила дефолт компанії «Райз». Про це повідомляє Latifundist.com з  посиланням на ексклюзивний коментар прес-служби UkrLandFarming.

«До придбання холдингом UkrLandFarming в 2011 році компанії «Райз», остання уклала договори на поставку 158 тис. т кукурудзи, які компанія «Райз» не змогла виконати з об'єктивних причин, а саме через квотування експорту кукурудзи з України в той час. Важливо згадати, що компанія «Райз» не отримувала передоплати від компанії НІБУЛОН. Незважаючи на це, компанія НІБУЛОН продовжує спроби стягнути з компанії «Райз» суму, рівну вартості всієї непоставленої кукурудзи, а також штрафи і вартість юридичних послуг», — повідомляють в компанії.

В UkrLandFarming наголошують, повідомляє Latifundist.com, оскільки «Райз» фізично не могла відвантажити товар у зв'язку з відсутністю квот на експорт, та з огляду на те, що ніяких передоплат компанія «Райз» не отримувала, то судовий розгляд з боку НІБУЛОН є проявом жадібності і спробою отримати незаконну вигоду за рахунок українського виробника.

«Компанія« Райз »не визнає борг перед НІБУЛОН і продовжить боротьбу у всіх можливих інстанціях. Важливо згадати, що Високий суд Лондона, який вважається одним з найавторитетніших в світі, 24.03.2015 став на сторону Компанії Райз і виніс рішення про перегляд рішення GAFTA », — резюмують в компанії.