друкувати


З України відправили партію органічного березового соку до США

30 липня 2017, 08:35

Березовий сік консервного цеху підприємства у Цумані Волинської області отримав відповідний сертифікат і першу партію березового соку відправили до США. Про це повідомляє газета «День».

Продукція місцевого державного підприємства вже 5 років експортується до Німеччини. Споживають її  у Польщі,  Ізраїлі, Канаді та навіть Панамі. Тепер відкритий і ринок США.

Сік поставляється натуральний: без додавання цукру, лимонної кислоти. Такий, яким його створила  природа, тільки проходить відповідну теплову обробку.

Органічні соки в Україні сьогодні випускають лише цуманчани. В асортименті є й органічні ягідні консерви, які будуть постачатися на український та європейський ринки. Кошти від реалізації продукції отримує лісгосп, виробничим підрозділом якого є консервний цех. Прибуток витрачають на розвиток потужностей і розширення асортименту.

Директор консервного цеху Зінаїда Рябчун розповідає, що для державного підприємства купувати дорогу харчопереробну техніку проблематично, але вдається. Так само непросто й експортувати. Але на Волині директор відома як досвідчений технолог харчової промисловості, має свої авторські розробки. Тож у планах іще заробляти на волинських лісових ягодах і грибах.