друкувати


Українська молочна продукція має доступ на ринок ЄС — Павленко

11 березня 2016, 17:45

Десять українських виробників молочної продукції отримали дозвіл на експорт своєї продукції на ринок Європейського союзу (ЄС). Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України (Мінагрополітики) Олексій Павленко.

"10 українських виробників молочної продукції отримали дозвіл на експорт своєї продукції на ринок ЄС. Європейська комісія опублікувала остаточне рішення про включення наших підприємств з виробництва молока і переробки молочних продуктів в офіційний список затверджених імпортерів в ЄС", — каже він.

За його словами, вже з 10 січня 2016 року ці компанії зможуть поставляти продукцію в Євросоюз. В список потрапили такі компанії: Люстдорф (Вінницька область), Молочний дім (Дніпропетровська область), Лакталіс-Миколаїв, Гадячсир (Полтавська область), Львівський холодокомбінат, а також входять до Мілкіленд-Україна підприємства ПП КФ Прометей філія Менський сир ( Чернігівська область) та філія Роменський молочний комбінат ПП Рось, також його філія в Недригайлові (Сумська область), що входять в групу молочний альянс підприємства Золотоніський маслоробний комбінат (Черкаська область) та філія Яготинського маслозаводу Яготинське для дітей (Київська область).

Нагадаємо, що Мінагрополітикирозраховує, що українські підприємства вийдуть на європейський ринок з молочною продукцією вже до кінця року. Раніше Євросоюз схвалив якість української молочної продукції.