друкувати


Найбільша проблема аграріїв Донеччини й Луганщини – відсутність програм підтримки

27 липня 2017, 11:58

Попри велику кількість програм і цільової підтримки, саме відсутність і недостатня системна підтримка є найбільшою проблемою для аграріїв Донбасу. Про це сказала генеральний директор MLS group Надія Кузьмичова на круглому столі «Налагодження каналів збуту с/г продукції в Донецькій та Луганській областях і прилеглих районах Запорізької області», передає кореспондент AgroPolit.com.

«Якщо говорити про проблеми аграріїв на цих територіях, то серед основних – відсутність програм підтримки на державному рівні (1 місце) та на регіональному рівні (3 місце)», – наголосила Кузьмичова.

Вона додала, що таку думку висловили 56,6% та 47,9% опитаних представників малих та середніх фермерських господарств відповідно.

До ТОП-10 проблем фермерства на даних територіях також належать: збільшення цін на засоби виробництва та сировину (55,9%); зношеність засобів виробництва (45,3%); втрата ринків збуту на непідконтрольних територіях (44,7%); висока вартість впровадження сучасних технологій (44,4%); високі загальнодержавні податки (42,8%); брак інформації про форми державної підтримки (41,8%); високі процентні ставки за банківськими кредитами (36,3%); недостатньо розвинена транспортна інфраструктура (33,4%).

Олександр Ярощук для AgroPolit.com