друкувати


Петренко не знає про справу Луценка у його відомстві

26 липня 2017, 08:20

Міністр юстиції України Павло Петренко стверджує, що йому невідомо про наявність кримінальних справ Генпрокуратури проти Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Про це він заявив у ексклюзивному коментарі кореспонденту АgroРolit.com після конференції «Результати роботи Міністерства юстиції у І півріччі 2017 року» в Києві 25 липня.

Нагадаємо, що згадана Комісія діє при Мін`юсті.

Директор агрофірми «Перлина Поділля» Сергій Іващук в інтерв'ю Latifundist.com повідомив, що звернувся із заявою в Генпрокуратуру з вимогою розібратися у справі змови між посадовими особами Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації та рейдерами. За його словами, 13 липня він отримав відповідь про те, що Генеральна прокуратура України почала кримінальне провадження проти Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції України за фактом перевищення своїх повноважень. (Копії документів надаються).

Міністр юстиції у свою чергу заявив, що йому невідомо про наявність будь-яких кримінальних справ щодо членів Комісії Міністерства юстиції, яка займається реєстрацією.

Якби такі справи були, то ми про це б публічно сказали. Я не знаю жодної конкретної справи щодо осіб, які щодня поновлюють права власності громадян. Немає масових рішень суду, які б скасовували рішення Мін’юсту про поновлення прав власності представників бізнесу», — зазначив він.

Сергій Іващук також заявив, що дана Комісія сприяє рейдерським захопленням агропідприємств у АПК. І один із таких потерпілих — його компанія.