друкувати


Комісія при Мін’юсті «кришує» рейдерів – аграрій

25 липня 2017, 18:20

Директор агрофірми «Перлина Поділля» Сергій Іващук звинуватив Комісію у сфері державної реєстрації при Мін’юсті у сприянні рейдерських випадків у АПК. Про це він заявив під час конференції «Результати роботи Міністерства юстиції у І півріччі 2017 року» в Києві 25 липня.

Він звернувся до присутнього на заході міністра юстиції Павла Петренка з проханням пояснити конкретний факт, пов’язаний із ситуацією, яка склалася довкола його підприємства та земельних ділянок, які «Перлина Поділля» орендує. Іващук показав копії документів (дивіться нижче).

Нагадаємо, раніше в інтерв’ю Latifundist.com Іващук повідомив, що Комісія спочатку не повідомила про розгляд скарги його компанії щодо скасування договорів оренди. До того ж члени Комісії примудрилися зробити висновки за цією справою до моменту самого засідання з розгляду цієї справи.

Чому? 26 червня на сайті Комісії повідомляється про те, що засідання відбудеться 27 червня об 11 годині. А висновки зроблені 27 червня о 10.40 та 10.55. Далі Комісія скасовує державну реєстрацію договорів оренди землі. Хоча, відповідно до ст.35 Закону України, це мають право робити виключно суди», — звернувся Іващук до міністра.

Павло Петренко у свою чергу повідомив, що якщо надані Іващуком документи підтверджують порушення його права, то у Мін’юсті розберуться у цій справі. Більше жодних коментарів він не надав.