друкувати


У ВР хочуть спробувати врятувати ОПЗ

25 липня 2017, 18:18

До Верховної Ради України внесено законопроект №6779 від 21.07.2017 «Про фінансове оздоровлення Публічного акціонерного товариства «Одеський припортовий завод». Про це йдеться на сайті ВР.

Ініціаторами законопроекту стали 28 народних депутатів.

Головний комітет — з питань економічної політики.

«Мета прийняття акта полягає у створенні на законодавчому рівні умов для залучення на ПАТ «Одеський припортовий завод» ефективного власника, здатного забезпечити підприємство газом за ціною, необхідною для його рентабельної роботи, здійснити переоснащення виробництва, впроваджувати прогресивні технології, проводити освоєння нових і підвищення якості наявних видів продукції та послуг», — про це йдеться у пояснювальній записці.

Сума заборгованості держпідприємства перед компанією Ostchem Дмитра Фірташа становить 6,925 мільярда гривень, перед «Укртрансгазом» — 440,99 млн грн, перед НАК «Нафтогаз України» — 1,654 млрд грн, перед компанією «Укргаз» — 77,435 млн грн, перед «Південь-Газом» — 98,762 млн грн, перед «Укртрансгазом», який представляє його філія — ​​«Прикарпаттрансгаз», — 38,148 млн грн.

Прийняття Закону дозволить створити умови для фінансового оздоровлення ПАТ «Одеський припортовий завод», реалізувати поставлені державою цілі щодо залучення на підприємство ефективного інвестора, здатного повернути заводу славу гіганта вітчизняної хімічної промисловості», — сказано в пояснювальній записці.

В інформації про статус проходження законопроекту зазначено, що сьогодні він був направлений керівництвом ВРУ на розгляд профільного парламентського комітету.