друкувати


Підвищення ціни на газ не буде, — Гройсман

25 липня 2017, 12:22

Економіка України працює стабільно й прогнозовано і увійде в осінній період цілком спокійно — без росту цін на ресурси, зокрема, на газ. Про це в ефірі 5 каналу повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що, попри перерву в роботі парламенту, уряд і всі урядові служби й оперативні штаби працюють.

«Ми готуємося до зими, накопичуємо необхідні запаси для того, щоб м'яко увійти в опалювальний сезон. Штаб працює, усі на місцях працюють. Ми очікуємо, що в осінь ми зайдемо прогнозовано і нормально...Ми не очікуємо підвищення ціни на газ. Ціни будуть залишатися у природних коливаннях ціни, зокрема, відповідно до інфляційних процесів. Тому якихось різких змін у ціноутворенні не відбудеться», — запевнив голова уряду.

Говорячи про тарифи, Гройсман нагадав, що це — парафія незалежної Національної комісії з регулювання ринку електроенергії та  житлово-комунальних послуг, проте об'єктивних причин для зростання вартості послуг «теж немає».

Водночас, прем'єр-міністр нагадав, що з приходом осені значні сподівання покладаються на Верховну Раду, де є законопроекти щодо пенсійної, медичної та освітньої реформ. Їх потрібно розглядати та ухвалювати в першу чергу.

Ми говоримо про те, що нам потрібно у вересні прийняти в українському парламенті низку реформ, зокрема й пенсійну. Будемо важко працювати для того, щоб наша Україна була сильною», — зазначив Гройсман.