друкувати


ЄБРР надає кредит українському виробнику курячого м’яса

25 липня 2017, 10:08

ЄБРР надає кредит у сумі $5 млн українському виробнику курячого м’яса Агропромисловій групі компаній «Дніпровська» (АГКД) на будівництво бойлера на біомасі, який покращить виробничі та екологічні показники компанії. Про це повідомляється у прес-релізі ЄБРР.

Сімейна компанія «АГКД», яка розташована у Нікополі на півдні країни, є третім за розміром виробником курятини в Україні, а також активно займається переробкою насіння олійних культур. Новий бойлер на біомасі, який працюватиме на органічних відходах птахівництва з виробничих об’єктів компанії, допоможе оптимізувати структуру її енергопостачання і зменшити операційні витрати.

Паровий бойлер на біомасі потужністю 12 т/г є найкращим технічним рішенням для задоволення потреб компанії «АГКД». Він дозволить зменшити споживання води на 60% і природного газу – у п’ять разів. Після введення в експлуатацію цей бойлер забезпечить скорочення викидів CO2 в атмосферу на 9300 т на рік.

Цей кредит супроводжуватиметься стимулюючим грантом у сумі $850 тис., який буде надано в рамках програми ЄБРР «Центр фінансування та передачі технологій пом’якшення кліматичних змін» (ФІНТЕК), яка створена з метою передачі технологій у сфері пом’якшення кліматичних змін та адаптації до них. Програма ФІНТЕК, реалізація якої почалася в Україні минулого року, підтримується грантовим фінансуванням Глобального екологічного фонду (ГЕФ) та Інвестиційного фонду сусідства ЄС (NIF).