друкувати


Китайці розпочали днопоглиблення в порту «Южний»

24 липня 2017, 08:23

Компанія China Harbour Engineering Сompany Ltd. почала роботи з днопоглиблення в порту «Южний». Про це повідомляє ЦТС.

Відповідна інформація була розміщена на сторінці China Harbour Ukraine в Facebook. Також повідомляється, що «роботи триватимуть до кінця грудня 2019 року».

Нагадаємо, що CHEC виконає днопоглиблення у внутрішній акваторії порту "Южний" у рамках укладених раніше контрактів за двома проектами:

- «Реконструкція водних підходів, маневрових зон та операційних акваторій морського порту «Южний» (перша черга) — днопоглиблення підхідного каналу для MV Cargo;

- «Реконструкція морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів № 5—6 порту" «Южний» (будівельно-монтажні роботи)».

Як уточнюють в Адміністрації морських портів України, у даний момент роботи відбуваються в рамках проекту, який передбачає збільшення глибин до 16 м для запуску одного з найбільших в Україні зерноперевантажувальних комплексів — терміналу MV Cargo. Ділянка, на якій ведеться днопоглиблення, знаходиться в північно-західній частині Малого Аджалицького лиману на акваторії проектованих причалів №№23—25. Роботи вестимуть три земкаравани, які складаються з трьох грейферних земснарядів, дев'яти грунтовідвізних шаланд, морського буксира і двох робочих катерів. Загальний проектний обсяг днопоглиблення становить 4 393 075 куб. м. Скидання вилученого грунту буде здійснюватися на морський відвал, який знаходиться на відстані 20,5 км від ділянки днопоглиблення. Роботи тут триватимуть до 31 березня 2018 року.

Днопоглиблювальні роботи відбуваються за такою схемою: грейферний земснаряд навантажує ґрунт в ґрунтовідвізну шаланду, яка переміщує віддалений грунт на морський відвал і розвантажує його шляхом розкриття дна шаланди, після чого повертається до земснаряду. Для забезпечення безперебійної роботи з іншим грейферним земснарядом працює три шаланди.

Раніше повідомлялося, що до кінця літа китайська компанія привезе в порт «Южний» ще кілька одиниць днопоглиблювального флоту до кінця літа.