друкувати


У ВР вимагають скасування мораторію на перевірки бізнесу

22 липня 2017, 08:11

У комітеті Верховної Ради України з питань охорони здоров'я наполягають на скасуванні мораторію на перевірки бізнесу. Про це повідомляється на сайті УНН.

Народний депутат Олег Мусій розповів, що комітет неодноразово звертався до уряду з проханням відмінити мораторій на перевірки підприємств, проте там заклики нардепів проігнорували.

«Питання скасування мораторію піднімається регулярно. Наш комітет звертався зокрема й до прем'єр-міністра. Звертався до Мінекономіки, яке десь місяць тому написало нам відписку, що переглядатиме перелік тих об'єктів, які несуть небезпеку для життя людей. Це є абсолютно незрозуміла та неадекватна позиція уряду, яку я категорично не розділяю», — розповів Мусій.

На його думку, мораторієм на перевірки підприємств користується недобросовісний бізнес. Він ставить під загрозу життя та здоров'я громадян.

Мораторій вводився у 2014 році урядом Яценюка і мав тривати один рік. І ось уже фактично три роки підприємців ніхто не перевіряє. Я розумію, що бізнес не повинен страждати від надмірних перевірок. Але не перевіряти його зовсім, тим більше, коли від цього страждають українці, — це злочин. Скоро вся Україна вимре, напевно, від неадекватної діяльності таких чиновників», — вважає Мусій.

За його словами, це є наслідком безконтрольності, яку допустила держава, знищивши, можливо, недосконалу, але ж працюючу систему контролю за якістю та безпечністю продуктів харчування.

Також це є наслідком мораторію на перевірки бізнесу, який вже не перший рік просто блокує можливості контролерів хоч якось попереджати трагічні наслідки», — підсумував Мусій.