друкувати


«Укрзалізниця» закупила 500 напіввагонів із запланованих 9 тисяч

21 липня 2017, 17:31

«Укрзалізниця» з початку 2017 року закупила 500 напіввагонів із запланованих на рік 9 тисяч. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці в Facebook.

Про це Омелян розповів, цитуючи розмову прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови «Укрзалізниці» Войцеха Бальчуна.

За словами Бальчуна, із запланованих 9 тис. нових вагонів у 2017 році очікується поставка 6,2 тис. Причина — один скасований та один заблокований тендер. Голова «Укрзалізниці» додав, що сьогодні закуплено лише 600 напіввагонів.

Насправді лише 500 напіввагонів і сьомий місяць вже закічивився. Ні відремонтованих локомотивів, ні палива за ринковою ціною, ні пасажирських потягів, ні завантаження вітчизняних підприємств роботою, ні запуску проектів з іноземними стратегічними інвесторами. Одні прожекти й обіцянки з картинками, як буде добре у 2025 році, коли хтось дасть гроші. Сезон перевезень знову під загрозою неминучого зриву», — зазначив Омелян.

Міністр інфраструктури додав, що з наявного транспорту — транзит пішов на Польщу в обхід України, а українці отримали мобільний додаток для покупки квитків.

З добрих новин — наприкінці серпня міністерство для уряду презентує стратегію для всіх видів транспорту, яку будуть зобов'язані виконувати всі державні підприємства», — розповів Омелян.