друкувати


Нідерланди нададуть Україні нові агротехнології

22 липня 2017, 11:13

20 липня 2017 року в Києві було створено Нідерландсько-українську ділову раду, завданням якої стане активізація українського експорту в Нідерланди, а також збільшення поставок нідерландських агротехнологій в Україні. Про це повідомляє прес-служба Центру підтримки експорту при Ураїнській спілці промисловців та підприємців.

Нідерландсько-українську ділову раду створено з ініціативи Торгово-промислової палати України (ТППУ) та Олексія Павленка, який обіймав пост міністра аграрної політики і продовольства України в 2014—2016 рр.

Нідерланди вже постачають та зацікавлені у збільшенні поставок в Україну сучасних аграрних технологічних рішень — у тваринництві, зрошенні, сільгосптехніці. Що зовсім не дивно, адже за рівнем продуктивності та інтенсивності сільського господарства ця країна посідає перші позиції в світових рейтингах», — підкреслив у ході установчого засідання ради Олексій Павленко.

За словами віце-президента УСПП, координатора Центру підтримки експорту Дениса Краснікова, Нідерланди зацікавлені в експортних поставках українських продуктів харчування. Зокрема, Центр підтримки експорту при УСПП вже допомагає українським виробникам продуктів харчування потрапити на полиці голландських підрозділів мереж супермаркетів Jumbo і Spar з якими налагоджений ефективний партнерський діалог.

До нідерландської частини Нідерландсько-української ділової ради увійшли учасники 15 бізнес-асоціацій, котрі представляють 1,5 тис. нідерландських компаній. В українській частині — представники українського бізнесу, ТППУ, УСПП. Головою української частини Ради обрано Олексія Павленка.

Нагадаємо, що в Україні працює 350 голландських компаній (понад 50% — у сфері АПК) і ще 150 зі спільним нідерландсько-українським капіталом. З 2016 року український експорт до Нідерландів склав близько $1 млрд, тоді як нідерландський імпорт в Україну досяг $548 млн.