друкувати


Депутати місцевої міськради намагаються розпалити конфлікт на «Артемсіль»

20 липня 2017, 12:50

Деякі представники місцевої міськради намагаються розпалити конфлікт на державному підприємстві «Артемсіль». Про це повідомляється на сайті Комсомольської правди.

За інформацією видання, міський депутат Роман Махник ​​провокує конфлікт серед працівників з метою зміни керівництва підприємства.

«Останній намагається налаштувати частину колективу проти чинного менеджменту. Робить він це, залякуючи співробітників начебто швидким рейдерським захопленням підприємства з боку невідомих осіб. А для того, щоб цього уникнути цього, (за порадою Махника) нібито потрібно скинути директорів і головних інженерів шахт ДП із займаних посад», — зазначає КП.

При цьому, сам Р. Махник, окрім депутатської діяльності, разом із дружиною займається продуктовим бізнесом. Його ФОП у тендерних закупівлях комунальних установ грає роль  «прокладки».

Так, наприклад, ФОП «Махник Роман Петрович» нещодавно виграв тендер (загальною вартістю близько 200 тис. грн) на забезпечення продуктами харчування дошкільного навчального закладу №17. Водночас, ніякими виробничими потужностями для виробництва цих продуктів «переможець» не володіє», — зазначає видання.

Махник, за інформацією ЗМІ, раніше активно звинувачував «Артемсіль» у роботі на Росію, вимагав відкриття кримінальних справ проти співробітників ДП ​​за корупцію і досі всіляко очорнює завод у своїх публічних виступах.

В НАБУ заявляють, що кримінальних справ проти менеджменту «Артемсолі» немає, а ті, які були, — закриті, оскільки не знайшли підтвердження.

Додамо, що за останні два з половиною роки на підприємстві вже щонайменше тричі змінилося керівництво. І тільки останні півроку дещо вдалося стабілізувати ситуацію на виробництві, наростити видобуток і отримати нові ринки збуту української солі в країнах ЄС.

Нагадаємо також, що в Кабміні вирішили готувати «Артемсіль» до приватизації. Коли відбудеться цей процес — невідомо.

До того ж у самому колективі «Артемсолі» виступили проти приватизації і заявили про намір взяти потужності ДП в оренду з метою відтермінувати процес продажу підприємства.