друкувати


Аграріям збільшать компенсацію відсоткових ставок за кредитами

19 липня 2017, 12:00

Уряд України постановою №502 від 12.07.2017 «Про внесення змін до пункту 4 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» підвищив розмір компенсації відсоткової ставки за кредитами для підприємців аграрного сектору. Про це йдеться на сайті Кабінету Міністрів України.

Відповідну постанову було прийнято урядом на черговому засіданні.

Документ передбачає наступні розміри компенсації: 100% облікової ставку НБУ (12,5%) — для тих, чий дохід від реалізації складає до 1 млн грн та тих позичальників, які вирощують і розводять велику рогату худобу із метою підтримки підприємств малого та середнього бізнесу; 50% облікової ставки НБУ — для решти підприємців агросектору.

«Аграрний бізнес в Україні є стратегічно важливим для економіки держави в цілому, тож я впевнений, що ми маємо всіляко підтримувати підприємців цього сектору. Нам вдалося вдвічі збільшити розмір державної компенсації відсоткових ставок за кредитами для аграріїв, із 50% від облікової ставки НБУ до повноцінних 100%», — сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

Також постановою №502 надано державну підтримку за кредитами, залученими у 2017 році без чітко визначеної граничної межі процентних ставок за користування кредитами. При цьому обмеження за кредитами, які залучались у 2015 та 2016 роках, залишаються незмінними.