друкувати


Україна та Білорусь розвиватимуть транспортні коридори

19 липня 2017, 07:11

Україна і Білорусь будуть посилювати виробничу кооперацію, зокрема у сфері машинобудування  та сільгоспмашинобудування. Про це повідомляється на сайті Кабінету Міністрів України.

За результатами 25-го засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торгово-економічного співробітництва, досягнуто важливих домовленостей у сфері АПК.

Зокрема, віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко повідомив про домовленість продовжити роботу з організації спільних складальних виробництв тракторів «Білорус» і зернозбиральних комбайнів «Гомсельмаш» на території Білорусі та України, випуску вантажних моторних транспортних засобів і взаємних поставок вантажних вагонів, запчастин до них та іншої продукції важкого машинобудування.

На майбутнє ми будемо збільшувати взаємну присутність на ринках обох країн с/г, харчової та іншої продукції, зокрема транзиту таких товарів», — повідомив віце-прем’єр.

За словами Геннадія Зубка, Україна та Білорусь будуть і надалі розвивати залізничні перевезення в складі комбінованого потяга «Вікінг» та контейнерного потягу «ZUBR». Також спільно відпрацьовуватимуться питання щодо водного шляху на ділянці Київська ГЕС — Нижні Жари, необхідного для проходу суден класу «річка-море».

Також сторони домовилися про підготовку та реалізацію  нових великомасштабних проектів у рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща—Білорусь—Україна 2014-2020» та просування спільних проектів МТД щодо облаштування та модернізації пунктів пропуску на білорусько-українському кордоні в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство».