друкувати


Зловживання OstChem на ринку добрив підтверджено Антимонопольним комітетом

18 липня 2017, 15:57

Антимонопольний комітет України підтвердив свої висновки про зловживання групою OstChem Дмитра Фірташа монопольним становищем на ринку добрив у 2014-2015 роках шляхом встановлення завищених цін. Про це повідомляється на сайті АМКУ.

«За результатами розслідування дії ПАТ «Рівнеазот», Сєвєродонецьке об’єднання «АЗОТ», ПАТ «Рівнеазот», ТОВ «НФ Трейдинг Україна» були кваліфіковані як порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку основних видів азотних мінеральних добрив шляхом встановлення таких цін реалізації товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку», — зазначено в повідомленні.

В АМКУ наголосили, що зараз готується проект рішення у справі, з урахуванням одержаних від учасників справи коментарів та заперечень, який найближчим часом буде винесено на засідання Комітету.

Згідно з повідомленням, за вчинене групою OstChem порушення Комітет може накласти штраф у розмірі до 10% доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф. Ряд ЗМІ поспішили повідомити, що штраф уже накладений, в той час як на даний момент ще розглядається питання його розміру.