друкувати


Депутати ініціюють збільшення публічності земельних торгів

18 липня 2017, 10:52

У Верховній Раді зареєстровано проект закону №6726 від 14.07.2017 «Про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо збільшення публічності земельних торгів)». Про це йдеться на сайті ВР.

Ініціатор законопроекту — Максим Микитась.

Головний комітет — з питань аграрної політики та земельних відносин.

Інші комітети — з питань економічної політики; з питань інформатизації та зв'язку; з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування; з питань свободи слова та інформаційної політики; з питань правової політики та правосуддя; з питань бюджету; з питань запобігання і протидії корупції; з питань європейської інтеграції.

Наразі текст пояснювальної записки відсутній.

Нагадаємо, 18 лютого законопроект №2279 «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо проведення земельних торгів» був прийнятий Верховною Радою. 16 березня він був підписаний головою ВРУ та переданий на підпис Президенту. Кабінет Міністрів України на засіданні 7 червня прийняв постанову, яка зобов'язує Державну службу з питань геодезії, картографії та кадастру передавати українські сільськогосподарські землі в оренду виключно через аукціони. А також про переведення земельних аукціонів в електронний вигляд