друкувати


Україна може створити Спеціальну антикорупційну палату для боротьби з корупцією

17 липня 2017, 11:32

Європейська Комісія погодилася на створення Спеціальної антикорупційної палати (Верховного Суду), призначеної для боротьби з корупцією в Україні, та не наполягає на створенні окремого Антикорупційного суду. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Про необхідність створення такої палати повідомив Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер під час спільної прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком та Президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Україною за три останні роки зроблено набагато більше, ніж за попередні 20 років. Мені дуже приємно тут бути — як свідку колективних успіхів між Україною та Європейським Союзом», — зазначив Жан-Клод Юнкер.

При цьому він наголосив, що питання боротьби з корупцією залишається надзвичайно важливим.

«Я знаю, що Президент України ставиться до цієї проблеми дуже серйозно. І Президент, і парламент зробили усе необхідне і досягли прогресу в цій царині, але ситуація не є задовільною», - зазначив Президент Єврокомісії та пояснив, що потрібно активізувати зусилля у цьому напрямку.

Ми погодилися на створення Спеціальної антикорупційної палати (Верховного Суду. – Ред.) присвяченій боротьбі з корупцією та не наполягаємо на створенні окремого Антикорупційного суду. Головне в боротьбі з корупцією полягає не в інструментах, а в намірах та переконаннях, що в українському суспільстві є бажання боротьби з корупцією, яка сьогодні фактично оминає усі зусилля всередині країни для просування вперед», — зазначив Юнкер.

Також він додав, що якщо в українському суспільстві не буде зруйновано корупцію на всіх щаблях,  інвестори не прийдуть у країну.