друкувати


Проект «Господар+» — комплексний підхід до ведення агробізнесу

17 липня 2017, 10:49

У лютому 2017 року в Сумському національному аграрному університеті в рамках співпраці з Бернським університетом прикладних наук, за підтримки Нестле Україна та Швейцарського бюро співробітництва в Україні, розпочато реалізацію проекту «Розвиток сталого сільського господарства – 360 градусів оцінка фермерського господарства та розробка спільної стратегії розвитку». Про переваги програми розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Проект має покращити життя місцевих фермерів.

Замміністра повідомила, що 12 липня відбулася зустріч із колегами з Nestle, з Сумського НАУ та Swiss Cooperation Office Ukraine. В ході бесіди були розглянуті прогрес та наступні кроки в реалізації проекту «Господар+» (RISE) в Україні.

Чому це важливо? Тому що це про комплексний підхід до питання ведення аграрного бізнесу і до сталості сільськогосподарського виробництва. І тому, що це про вищі стандарти агровиробництва, які відкривають нові можливості для наших фермерів. І тому, що це про співпрацю бізнесу, науки та держави», — зазначила Трофімцева.

На сторінці проекту вказано, що за 12 місяців реалізації проекту заплановано проведення низки заходів. Зокрема, навчальні модулі з оволодіння технологією RISE-методу в рамках семінарів у СНАУ та Бернському університеті прикладних наук для підготовки професійних RISE-консультантів.

Модулі передбачають виїзди в фермерські господарства з метою полегшення дослідження практичної діяльності фермерського господарства та обробки кінцевих результатів.

Організатори відмічають, що розвиток проекту "Господар+" має бути досягнутий завдяки практичним заняттям на базі дистанційного навчання, що є основою подальшої діяльності в межах України та поза її межами.