друкувати


Ostchem заперечує накладання штрафу від Антимонопольного комітету України

14 липня 2017, 14:57

Антимонопольний комітет не накладав штрафи на підприємства групи Дмитра Фірташа Ostсhem. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Інформація, поширена 13 липня однією з аграрних асоціацій про те, що Антимонопольний комітет України нібито визнав зловживання холдингу Ostchem своїм монопольним становищем і прийняв рішення про накладення штрафу в розмірі 10% від доходу, не відповідає дійсності і є спробою тиску на Комітет», — йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням компанії, на сьогоднішній день не існує будь-яких рішень з боку Антимонопольного комітету про порушення підприємствами Ostchem антимонопольного законодавства.

Відзначається, що 2015 році Антимонопольним комітетом дійсно було розпочато розслідування відносно деяких підприємств Ostchem, однак на поточний момент розслідування не завершено і будь-яких рішень за ним не прийнято.

На думку компанії, поширення неправдивих заяв щодо підприємств є частиною інформаційної кампанії, спрямованої на лобіювання інтересів російських виробників мінеральних добрив, які прагнуть зупинити українські заводи, і руйнування репутації холдингу Ostchem.

Нагадаємо, 13 липня Всеукраїнська аграрна рада, посилаючись на матеріали розслідування, повідомила про те, що АМКУ оштрафує Ostсhem Фірташа за монополізм.