друкувати


Уряд створює додаткові механізми підтримки українського експорту

14 липня 2017, 13:12

Уряд зосереджений над створенням механізму експорту готової продукції замість сировини, що реалізується у рамках принципів конкуренції, прозорості та формування доданої вартості. Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів під час години запитань до уряду, передає Укрінформ

«Експортна стратегія була презентована публічно. Було прийнято рішення щодо дорожньої карти, яку ми робимо. Закладено три принципи: конкурентність, прозорість, формування ланцюга додаткової вартості. Щодо оцінки діяльності у даному напрямку роботи, я вважаю, що її може бути зроблено на комітеті, в уряді й парламенті», — зазначив Кубів.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, у свою чергу, додав, що українська економіка перебуває на стадії трансформації та пошуку нових ринків.

Ми нарощуємо свій експортний потенціал. Ми працюємо над ЗВТ із Туреччиною та Ізраїлем, розпочинатимемо діалог з іншими країнами, зокрема з Британією після Вrexit. Нам потрібно додатково створювати механізми підтримки експорту. Ми працюємо над впровадженням експертно-кредитної агенції», — сказав Гройсман.

Він зазначив, що у першу чергу підтримуватиметься експорт готової продукції, а не сировини.

Також працюватимемо над доступом до кредитних ресурсів», — зазначив голова уряду.