друкувати


Гройсман ініціює широке обговорення земреформи

14 липня 2017, 12:29

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює залучення широкого кола громадськості, експертного середовища та профільних об’єднань до розробки й обговорення моделі обігу земель, щоб у кінцевому підсумку вона працювала на розвиток і в інтересах фермерства. Про це голова уряду сказав під час «Години запитань до уряду» у Верховній Раді.

Нагадаємо, нещодавно AgroPolit.com з посиланням на власні джерела на ринку повідомляв про те, що Уряд разом з аграрними асоціаціями готує земельний меморандум, який визначить правила роботи на вільному ринку землі та умови і час його запуску. Детальніше про це читайте у матеріалі «Земельний меморандум авторства «Гройсман&аграрні асоціації».

«Україні, фермерству, агросектору потрібен новий закон про обіг земель і вдосконалення наявних механізмів, зокрема й оренди (землі). Ми працюємо у цьому напрямку. Закон про обіг земель має бути ухвалено в інтересах відродження українського фермерства», — переконаний Володимир Гройсман.

За його словами, уряд вже сьогодні вживає усіх можливих заходів для протидії земельному рейдерству. Так, нещодавно прийнято низку постанов, які ускладнили будь-які незаконні дії щодо власників або орендарів землі.