друкувати


Бізнес-асоціаціям надаватимуть консультації щодо застосування нового закону у сфері харчової промисловості

14 липня 2017, 11:58

Держпродспоживслужба ініціює проведення періодичних зустрічей із представниками бізнес-асоціацій у сфері харчової промисловості щодо імплементації вимог Закону «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» і напрацювання підзаконних актів, необхідних для повноцінного застосування Закону. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час зустрічі з представниками Американської торговельної палати в Україні повідомив, що більшість передбачених Законом норм набувають чинності через 9 місяців — у квітні 2018 р. За цей час потрібно розробити та прийняти понад 40 підзаконних актів, щоб повністю привести українську систему державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів у відповідність до директив та регламентів Європейського Союзу.

За активної участі міжнародних проектів технічної допомоги уже розроблено 18 підзаконних актів. Зараз документи доопрацьовують юристи Держпродспоживслужби, після чого їх буде надіслано зацікавленим органам виконавчої влади для погодження. Паралельно проводитиметься робота з розробки решти нормативних актів», — повідомив голова Держпродспоживслужби.

За його словами, для отримання збалансованих та якісних підзаконних нормативно-правових актів у сфері державного контролю до цієї роботи запрошуються експерти профільних асоціацій, які працюють в Україні, зокрема й представники Американської торговельної палати.

Важливо налагодити діалог з асоціаціями, які функціонують у сфері харчової промисловості. Вважаємо, що найбільш оптимальним буде режим щомісячного діалогу, у рамках якого ми матимемо змогу обмінюватися інформацією про хід підготовки документів», — зазначив керівник служби.

Закон «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» був прийнятий парламентом 18 квітня 2017 року. Президент України 30 червня закон підписав.