друкувати


Уряд планує завершити програму підтримки фермерства до 1 серпня

14 липня 2017, 11:21

Кабінет Міністрів України розробляє  програму підтримки фермерства, зокрема у сегменті тваринництва, і готовий вже восени представити її парламенту та розпочати фінансування. Про це повідомляється на сайті Кабміну

«Ми створили робочу групу з Мінагрополітики, до якої входять усі асоціації фермерів. Наступного тижня буде зустріч. Розробимо і презентуємо цільову програму підтримки фермерства, вона  буде охоплювати, зокрема, цільову підтримку тваринництва, фермерських господарств. Для нас дуже важливо, щоби ми дали новий поштовх розвитку фермерства на селі — не великих холдингів, а безпосередньо малих фермерських господарств, які мають стати основою нашого аграрного сектору. Для нас надзвичайно важливо, щоб увесь потенціал у сільському господарстві — рослинництві, тваринництві, переробці, ми могли реалізувати», —  наголосив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час «Години запитань до уряду» у Верховній Раді України.

Як очікується, програма буде узгоджена з фермерськими асоціаціями й остаточно сформована до 1 серпня. Втім, її презентацію заплановано на вересень.

Орієнтовний бюджет (програми) для мене є зрозумілим, але я глибоко переконаний, що маємо підвищити адресність і зробити усе, щоб  кошти доходили до того рівня, на якому сьогодні є найбільші проблеми», —  зазначив Володимир Гройсман.