друкувати


Держлісагентство зменшило обсяги заготівлі деревини

13 липня 2017, 18:20

За оперативною інформацією, обсяг заготовленої деревини на лісогосподарських підприємствах, які належать до сфери управління Держлісагентства, за перше півріччя 2017 року склав 6,9 млн куб. м. Про це повідомляє прес-служба Держлісагентства

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, обсяги рубок зменшилися на 600 тис. куб. м.

«Запас деревини в лісах України оцінюється у межах 2,1 мільярда куб. м. За рік у лісах в середньому приростає 35 млн куб. м деревини. Середньорічний приріст деревини на 1 га у лісах Держлісагентства дорівнює 3,9 куб. м на 1 гектар і коливається від 5,0 куб. м у Карпатах до 2,5 куб. м у Степовій зоні. Відбувається поступове збільшення запасу, що підтверджує значний природоохоронний та економічний потенціал наших лісів. У лісах Держлісагентства запас на 1 га складає близько 240 куб. м (7-ме місце в Європі, у Польщі – 219 куб. м, у Білорусі – 183 куб. м, у Швеції – 119 куб. м). Загалом по Україні цей показник нижчий і складає 218 куб. м (9-ме місце в Європі) за рахунок, передусім, лісів реформованих сільгосппідприємств, які зріджені та перебувають у складному санітарному стані», — сказано в повідомленні.

З метою дбайливого та невиснажливого лісокористування в Україні впроваджується лісова сертифікація за міжнародними принципами Лісової опікунської ради FCS для дотримання лісогосподарськими підприємствами екологічних, соціальних та економічних стандартів. На сьогодні сертифіковано 3,4 млн га лісів України.