друкувати


Для експорту молока з ЄС до України буде створено уніфіковану форму ветсертифіката

13 липня 2017, 14:58

Держпродспоживслужба та ЄК працюють над погодженням уніфікованої форми ветсертифіката для експорту молока з ЄС до України. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Україна та Європейська Комісія розпочали процес погодження уніфікованої форми міжнародного ветеринарного сертифіката для експорту молока та молочних продуктів із Європейського Союзу до України.

Така робота проводиться в рамках зобов’язань України щодо наближення законодавства до вимог Європейського Союзу та спрямована на запровадження єдиного підходу до імпорту продуктів тваринного походження з країн-членів ЄС до України.

Наразі проект ветеринарного сертифіката направлений на опрацювання експертами Європейської Комісії та відповідними компетентними органами країн-членів Євросоюзу.

Аналогічний підхід застосовується сторонами й щодо напрацювання ветеринарних сертифікатів для продукції птахівничого сектору. У найближчі перспективі відповідну роботу буде розпочато й щодо м'яса, кормів для домашніх тварин, колагену та желатину.