друкувати


Фермер незаконно уклав 11 договорів з оренди сільськогосподарських земель

13 липня 2017, 10:57

Прокуратура Київської області встановила, що між Головним управлінням Держгеокадастру в Київській області та фермером укладено 11 договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 142 га. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

У подальшому, протягом 2016 року орендар передав вказані землі в суборенду сільськогосподарським підприємствам Таращанського району без законних на те підстав.
 
Як з’ясувалося, Головним управлінням Держгеокадастру в Київській області документація із землеустрою щодо відведення фермеру земельних ділянок в оренду не затверджувалась, накази про передачу зазначених земельних ділянок в оренду не видавались та договори оренди не укладалися.
 
Крім того, чоловік отримував в оренду земельні ділянки без мети здійснення фермерського господарства, а саме з метою передачі їх у користування (суборенду) іншим особам.
 
З огляду на викладене, службові особи Головного управління Держгеокадастру у Київській області, під час відведення чоловіку в оренду земельних ділянок на території Таращанського району для ведення фермерського господарства, зловживали службовим становищем.
 
За вказаним фактом Таращанським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
Водночас місцевою прокуратурою підготовлено та скеровано до суду позовну заяву про визнання недійсними наказів, договорів суборенди земельних ділянок та скасування реєстрації речових прав на нерухоме майно.