друкувати


«Укрзалізниця» планує створити вантажну лізингову компанію

13 липня 2017, 09:22

ПАТ «Укрзалізниця» спільно з американськими Amsted Rail і The Greenbrier Companies планують створити лізингову компанію, яка буде надавати українським перевізникам вантажні вагони. Про це повідомив глава ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун на своїй сторінці у Facebook.

За словами Бальчуна, одним із ключових проблемних питань для ринку є недостатня кількість вагонів.

Нагадаємо, що раніше заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева зазначала, що розвиток інфраструктури та логістики поліпшить якість зерна.

Разом із нашими партнерами Amsted Rail і The Greenbrier Companies, які активно співпрацюють з EBRD, Еximbank і OPIEK, вже знаємо, що робити. Плануємо спільно створити в Україні лізингову компанію, яка буде надавати українським перевізникам 10 тис. вагонів», — повідомив голова «Укрзалізниці».

За його словами, парк для нової лізингової компанії планується будувати спільно з іншими українськими виробниками. Іноземні ж партнери забезпечать найвищу якість.

«Укрзалізниця» не хоче йти далі шляхом латання дірок дідівськими методами в стратегічних проблемах галузі, тому будує нові процеси з компаніями, які мають підтверджену історією надійність, новітні технології, світове визнання і повну відсутність корупції», -— підсумував Бальчун.