друкувати


Обсяг видобутку солі збільшився на 31%

13 липня 2017, 08:31

За підсумками перших шести місяців 2017 року, державне солевидобувне підприємство «Артемсіль», яке належить до сфери управління Мінагрополітики, виробило 780 тисяч тонн солі, перевиконавши план на 16,8%. Про це повідомляють у прес-службі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, що цього року «Артемсіль» презентувало новий продукт — харчову сіль, очищену шляхом фотосепарації. У планах підприємства — продовжити технічне переоснащення рудників і перейти до випуску очищеної солі на всіх виробничих лініях.

Відтак, за 6 місяців 2017 року обсяг видобутку став на 31%  вищим, ніж у 2016 році. За перше півріччя року було відвантажено 391 тис. тонн продукції до європейських країн, що у п'ять разів більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Істотно зріс експорт в Угорщину, Польщу, Румунію, Словаччину. Відзначається, що відвантаження на внутрішній ринок також збільшилися.

За вказаний період підприємство більш ніж у 3 рази збільшило випуск солі меленої без пакування, яка відвантажується насипом. Виробництво цього виду продукції склало 552,6 тисячі тонн або 70% від загального обсягу видобутку. Крім того, зріс випуск харчової солі, затареної в мішки.

Паралельно скоротився випуск фасованої та йодованої солі, солебрикетів та соляних блоків. Причиною слугувала зміна кон'юнктури ринку.