друкувати


АФЗУ виступає проти відкриття ринку землі з 21 січня 2018 року

12 липня 2017, 12:38

АФЗУ виступає проти відкриття ринку землі з 1 січня 2018 року. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сторінці Асоціації фермерів та приватних землевласників України.

Нагадаємо, за даними Аgropolit.com, наразі в уряді спільно з асоціаціями готується земельний меморандум, у якому визначають основні положення закону про ринок землі та принципи роботи вільного ринку.

В АФЗУ уточнюють, що наразі ведеться конструктивний діалог з усіма гілками влади, політичними партіями та громадськими організаціями з метою розвитку українського фермерства, сільської європейської місцевості, покращення добробуту громадян, збереження української нації.

Водночас, в останні дні відбуваються маніпуляції навколо даного питання — щодо можливого підписання меморандуму громадкості з владою та запровадження ринку землі з 01 січня 2018 року», — повідомляють у Асоціації.

У заяві зазначається, що АФЗУ виступає проти відкриття ринку землі з 1 січня 2018 року.

АФЗУ стверджує, що, відповідно до рішення 27-го надзвичайного з’їзду, тільки за умов прийняття державної програми розвитку й реалізації сімейного фермерства, розвитку сільських територій, зміну аграрної політики від олігархічної до фермерської, усунення корупції, рейдерства, формування справедливої судової влади, можна розглядати ринок землі лише через 5 років», — наголошується в заяві.

Ініціативу АФЗУ підтверджує громадська думка, рішення минулорічного, п’ятого та четвертого Селянського віче, Громадських слухань у Верховній Раді України в грудні 2016 року та ініціатива політичних партій «Батьківщина», «Свобода», Комітету захисту рідної землі щодо проведення референдуму з даного питання.

У цьому напрямі Асоціація фермерів та приватних землевласників України заявляє про свою послідовну й безкомпромісну політику щодо захисту рідної землі, збереженню Держави і Нації», — підсумовують у заяві.