друкувати


Аграрні депутати викликають на килим правоохоронців через рейдерство в галузі

12 липня 2017, 12:07

У вересні цього року депутати запросять представників правоохоронних органів на аграрний комітет з питань протидії рейдерства. Таке рішення вони прийняли вчора на засіданні комітету, повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

«Я хотів би, щоб у вересні ми запросили сюди міністра юстиції, міністра внутрішніх справ, керівника служби безпеки і в нас із ними відбулася спільна комунікація. Я не хочу, щоб силовики били тих людей, які за нас воюють на сході, і тих, хто чесним шляхом отримав землю. Ми не повинні стояти осторонь і дивитися, як відповідні служби не хочуть скасовувати свої незаконні рішення», — виступив із такою ініціативою народний депутат («Батьківщина») Вадим Івченко.

Він нагадав, що підставою такого зібрання стала ситуація  із захопленням агропідприємства «Нива-2010» у с.Бережинка Кіровоградської області

Нарешті ми побачили акції протесту в селі Бережинка. На них вийшли  люди, в котрих відібрали їхнє майно. Нарешті ми дізналися про те, як блокують роботу бізнесу. На Grain Ukraine компанія «Рісойл» заявила про утиски з боку СБУ. Правоохоронці проводять обшуки вдома у працівників організації, на роботі, всюди», — розповів депутат.

В. о. голови парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко запропонував колегам проголосувати за проведення такого засідання комітету. Депутати рішення підтримали. Також він додав, що варто створити антирейдерський штаб, який оперативно вирішуватиме аграрні проблеми.

Ми хочемо створити при Кабінеті Міністрів антирейдерський штаб, куди увійдуть народні депутати, члени аграрного комітету та представники правоохоронних органів. Головним завданням організації стане захист бізнесу та фермерів», — пояснив депутат.

Народний депутат від БПП Григорій Заболотний зауважив, що проведення комітету — вимушений крок, оскільки люди, які страждають від бездіяльності влади, налаштовані рішуче.

Чотири дні тому у мене була делегація із фермерів та керівників організацій в кількості одинадцяти осіб. У ході нашого спілкування я зрозумів, що вони категорично не довіряють реєстраційним службам. А єдине їхнє прохання — бути почутими. В іншому випадку вони готові страйкувати та блокувати державні установи», — пояснив він.

За словами Заболотного, відсутність реакції з боку влади може призвести до більш серйозних наслідків, ніж письмові скарги.

Люди хочуть, щоб право власності реєстрували тільки сільські ради за місцем проживання фермера. Це не просто слова, а початок бунту. Вони залишили мені своє звернення з відповідним проханням, я вже відправив його у міністерство та інші відповідні органи. Я вважаю, що це нагальна проблема і її терміново потрібно вирішити», — наголосив депутат.