друкувати


Виробництво органічної продукції збільшить зайнятість населення на селі на 60%

12 липня 2017, 07:15

Виробництво органічної продукції суттєво збільшить зайнятість на селі. Таку думку висловив голова наглядової ради групи компаній «ЕтноПродукт» Олег Жуковський під час прес-конференції «Основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», передає кореспондент AgroPolit.com.

Такі попередні розрахунки Жуковський приводить, спираючись на досвід розвитку органічного виробництва у ЄС.

«У Франції для того, щоб виростити екологічно чисту петрушку чи кріп, потрібно задіяти на 60% більше людей, ніж для традиційної продукції. Цей факт мене вражає. Я думаю, що в Україні можливо так само задіяти ще плюс 60% сільського населення. Це буде один із найкращих шляхів відродження села», – припускає голова наглядової ради групи компаній «ЕтноПродукт».

Він додає, що бажає, щоби українська влада ставилася суворо до тих виробників, які нечесно підходять до виробництва органічної продукції.

Також хотілося б згадати тих молодих фермерів, які поїхали в село. Нещодавно був тривожний дзвінок від одного виробника смородини. Він жалкував, що не може збути продукцію. Тому це теж ще один дуже важливий аспект – допомогти молодим людям, які повернулися до села, знайти ринки збуту», – зазначає Жуковський.