друкувати


ЄС допоможе Україні побороти «псевдоорганіку»

12 липня 2017, 09:30

Україна та ЄС у вересні обговорять механізми запобігання випадків шахрайства з виробництва та поширення органічної продукції. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева в ексклюзивному коментарі для AgroPolit.com.

Нагадаємо, що наразі Україна очікує відповідь від Європейського Союзу щодо скасування подвійної перевірки органічної продукції.

Наприкінці вересня в Одесі відбудеться велике дійство з європейськими колегами із антифроду (боротьба з шахрайством) в органічному секторі. Ініціатором заходу є Україна. Це тому, що ми не боїмося говорити про проблему, яку потрібно вирішувати», — розповіла Трофімцева.

Вона додала, що в Міністерстві на 90% упевнені в українських виробниках, які займаються органічною продукцією.

Якщо і є одиниці, котрі займаються шахрайством, то якраз потрібно з нашими європейськими колегами обмірковувати, яким чином ми можемо боротися з такими випадками. Таким чином, ми попередимо не тільки ситуації з нашими нечесними виробниками, а й із трейдерами, посередниками з третіх країн», — відзначила заступник міністра.

Трофімцева зазначила, що всі вищеперераховані моменти обговорюються з Європейською Комісією. А коли буде прийнято проект закону №5448, то стане набагато легше контролювати ситуацію.

Нагадаємо, що заступник міністра аграрної політики Олена Ковальова в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com розповіла детальніше про цей законопроект. За її словами, документ революційний, хоч і потребує доопрацювання.