друкувати


Очікується зростання прибутковості виробництва молока на 3-5%

10 липня 2017, 12:32

За підсумками огляду українського молочного індексу прибутковості від проектів ФАО та ЄБРР, рентабельність виробництва молока повертається на докризовий рівень. Про це повідомляє економіст інвестиційного відділу ФАО Андрій Ярмак на своїй сторінці у Facebook.

«Український молочний індекс (УМІ), котрий показує умовну прибутковість виробництва молока в комерційних підприємствах у червні 2017 року, повторив історичний рекорд, якого було досягнуто в червні 2013 року», – відзначив Ярмак.

За його словами, прибутковість виробництва молока не тільки повертається до докризових показників, а й виходить на більш високий рівень.

У червні 2017 року вона була вищою, ніж рік тому, відразу на 48%, наголошує економіст.

В огляді зазначається, що УМІ знизився на 0,6% за місяць до травня. Але таке зменшення економіст вважає рекордно низьким для червня.

В середньому, за останні сезони прибутковість знижувалася в червні на 4,5%. Ну, й показник УМІ в червні був вищим за середній для цього місяця на 15,4%», – уточнює Ярмак.

Він відзначає, що червень-2017 виробники можуть сміливо заносити собі в актив, а в липні прогнозується відновлення тренду підвищення прибутковості виробництва молока на 3-5% за рахунок вищих закупівельних цін і стабільних цін на кормовий раціон.

Отже, підстави для позитиву є», – підсумовує Андрій Ярмак.