друкувати


Ляшко готовий відродити тваринництво на селі

10 липня 2017, 10:39

Зобов’язати фермерів брати по корові за кожен гектар орендованої землі пропонує лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Про це повідомляє прес-служба Радикальної партії Олега Ляшка.

Народний депутат зустрівся із фермерами Шполянського району, де відвідав агровиставку в селі Скотаревому та фермерське господарство «Відродження» у райцентрі.

 

 

 

Бере людина 1000 га землі в оренду – нехай ставить тваринницький комплекс із 1000 голів худоби. Але для того, щоб їх утримувати, потрібна державна підтримка тваринництва. Тому ми пропонуємо на кожну тонну вивезеного за кордон зерна  встановити аграрний сировинний збір, а кошти, вилучені з нього, спрямовувати на дотації для тваринництва. Щоб за кожну корову фермери отримували, як мінімум, 5000 грн на рік», – пояснив Ляшко.

Також лідер Радикальної партії розповів, які кроки робить його команда, щоби відродити тваринництво на селі.

Раніше у кожному дворі була корова, а зараз люди їх не тримають, бо невигідно. Все через те, що немає ціни на молоко. Ми вимагаємо від уряду встановити ринкові ціни на молоко – щонайменше 5 грн за літр. Також ми пропонуємо, щоб держава компенсувала частину вартості племінної худоби. Якщо в кожному селі будуть такі фермерські господарства, то буде успішне село, а в Україні – робочі місця та потужна економіка», – підкреслив народний депутат.

На Шполянській фермі утримуються понад 2500 корів. Є й корова-рекордсменка, яка дає 67 літрів молока на день. Лідер Радикальної партії залишився у захваті від умов утримання худоби та подякував дояркам за їхню щоденну працю.

Завдяки таким корівкам, як ця Піщинка, наша країна і живе!», – зазначив Ляшко.