друкувати


ЄС підтримає Мінагрополітики у реалізації реформ в Україні — Ніколя Верле

9 березня 2016, 16:22

ЄС має продовжити участь у розробці Стратегії АПК до 2020 року задля досягнення конкретних результатів. Представники ЄС та донорської спільноти стоять поруч із вами  у реалізації реформ в Україні. Про це заявив Голова аграрного напрямку Групи підтримки України в Європейській комісії Ніколя Верле, коментуючи результати роботи Мінагрополітики під час колегії у аграрному відомстві.

Під час виступу Ніколя Верле подякував Міністру Олексію Павленку та його заступникам, керівникам департаментів за можливість долучитися до розробки Стратегії, яка є результатом безпрецедентного колективного процесу. «Необхідно імплементувати стратегію, наповнити її результатами для фермерів та бізнес-спільноти. Вважаємо, що це наше засідання є важливим для моніторингу провадження Стратегії Міністерством, громадянським суспільством та зацікавленими сторонами. Ми б хотіли заохотити Міністерство до підготовки більш точного документу, із завданнями, робочими методами та процедурами», - повідомив він. 

Він наголосив, що Європейська Комісія високо цінує завершення розробки плану дій, який було презентовано. «Підтверджуємо, що Стратегія є якісним, цілісним документом. ЄС та вся донорська спільнота вийде з конкретними позиціями готовності до реалізації відповідного документу», - підсумував Ніколя Верле.

Зі свого боку представник Агентства США з міжнародного розвитку в Україні (USAID) Адріан Ніл висловив вдячність команді Мінагрополітики за презентацію своєї роботи. «Ми разом з вами побачили як складно координувати реформаторські дії. Необхідно зосередитись на координаційній роботі. Формування команди та кращої структури партнерства буде наступним кроком до реалізації реформи», - наголосив під час свого виступу Андріан Ніл.

AgroPolit.com