друкувати


В Україні з’явиться 4 китайські компанії

8 липня 2017, 08:30

Протягом наступних декількох років на український ринок зайдуть 4 китайські компанії, які планують будувати елеваторні потужності в портах Одеси. Про це повідомив голова Одеської обласної ради VII скликання Анатолій Урбанський в ексклюзивному коментарі для АgroPolit.com під час конференції Grain Ukraine 2017 в Одесі.

Нагадаємо, що ринки країн Азії є стратегічно важливими для України, а вітчизняна продукція користується попитом не лише в Європі, а і на ринках Близького Сходу, Південно-Східної Азії та Африки

За словами Анатолія Урбанського, до керівництва Одеської області надходить безліч пропозицій від китайської сторони.

Ми активно і динамічно рухаємося в цьому напрямі. Історично так склалося, що українське зерно гарно продається на далекий схід та південно-східну Азію. Це і Арабські країни і Китай. За декілька років на Український ринок мають вийти близько 4 компаній»,  — уточнив голова Одеської обласної ради.

Урбанський вважає, що від китайської сторони можна взяти стратегію побудови бізнесу, яка базується на далекоглядності та плануванні, а Україна повинна мати партнерські відносини не лише з Євросоюзом, а і стати частиною Шовкового шляху.

Нам потрібно користуватися не лише нашими чорноземами, а й географічним положенням, логістикою. Якщо років з 10 тому Румунія «пасла задніх» в логістичному плані, то сьогодні вона на 10 років випереджає Україну», — пояснив голова Одеської обласної ради. 

Він додав, що Україна має також розвиватися в цьому напрямку.

Анатолій Урбанський відмітив, що наразі виробники та трейдери являються локомотивом економіки Україні і саме тому наша країна має стати на шлях розвитку інфраструктури.