друкувати


Яценюк запропонував три варіанти виходу з кризи

9 березня 2016, 13:36

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував три варіанти виходу з урядової кризи, наполягає на варіанті відновлення дії коаліції.

«Я передбачаю три варіанти виходу з (урядової. – Ред.) кризи. Перший варіант — це той, який я пропонував, — відновити діяльність коаліції, деформувати склад Кабінету міністрів і рухатися далі шляхом реформ, оскільки альтернатив цьому не існує. Другий варіант — це коли президент України і фракція БПП бере на себе відповідальність за формування нового Кабінету міністрів, нової програми та коаліції і презентує її народу України. Третій варіант, який є найменш прийнятним, — дострокові вибори. Я думаю, що з цих трьох варіантів у найкоротші терміни потрібно вибрати один», — заявив А.Яценюк журналістам у середу в Києві.

Прем'єр-міністр нагадав, що з цих трьох варіантів він запропонував свій і сподівається, що «члени коаліції, передусім Радикальна партія і «Самопоміч», ухвалять рішення про відновлення діяльності парламентської коаліції».

Яценюк додав, що для будь-якого уряду України головне не потрапити «в пастку, в яку потрапив чинний уряд, — коли члени парламентської коаліції, які формували цей уряд, відмовилися його підтримувати, при цьому безпідставно». «Тому я ще раз сподіваюся, що парламентська коаліція відновить свою діяльність, і ми далі рухатимемося і боротимемося», — сказав керівник уряду.

Forbes.ua