друкувати


Виробник олії ухилився від сплати понад 18,8 млн грн ПДВ

5 липня 2017, 16:18

Викрито службових осіб дніпровського підприємства, які ухилилися від сплати ПДВ у сумі понад 18,8 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

У рамках проведення операції "Рубіж-2017" та розслідування кримінального провадження за ч. 3  ст. 212 КК України встановлено, що службові особи дніпровського підприємства, яке займається виробництвом олії, протягом жовтня 2015 – травня 2017 рр. відображали у податковій звітності безтоварні операції із придбання насіння соняшника у низки фіктивних підконтрольних підприємств, які, у свою чергу, закуповувалися за готівкові кошти у фермерських господарств. Такі дії дали змогу зловмисникам ухилитися від сплати понад 18,8 млн грн ПДВ.

В подальшому, після обробки насіння, отримана соняшникова олія, макуха та шрот реалізовувалися на експорт до Туреччини, Італії, Малайзії, Марокко, Франції, Швейцарії та ін.

Окрім того, підприємство-фігурант виступало у ролі комісіонера під час здійснення експортних операцій, нетипових для основного виду діяльності, для низки підприємств, чим сприяло заниженню податкових зобов’язань вказаних компаній.