друкувати


Експортний потенціал українського насіння зростає

4 липня 2017, 11:34

Мінагрополітики спільно з асоціацією «Українське насіннєве товариство» представили звіт про виробництво насіння цукрового буряку в Україні, який було схвалено під час щорічних зборів учасників Насіннєвих Схем Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) у м. Прага (Чеська Республіка). Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Захід відбувся за запрошенням Секретаріату Насіннєвих Схем Організації економічного співробітництва і розвитку та в рамках заходів із виконання Меморандуму про взаєморозуміння між урядом України та Організацією економічного співробітництва та розвитку про поглиблення співробітництва на 2017-2018 роки.

Під час заходу українська сторона взяла участь у обговоренні декількох питань. Зокрема, щодо внесення змін у правила, які стосуються розширення членства у Насіннєвих Схемах та фінансових зобов’язань країн-учасників.

Результатом обговорення стало погодження на розширення участі України в Насіннєвих Схемах у контексті цукрового та кормового буряку. Також було прийнято рішення, що Секретаріат ОЕСР подасть рекомендації щодо розширення участі України у Насіннєвих Схемах Комітету з сільського господарства та Раді ОЕСР.